Mészáros Udvar-Ház kft.

Referenciák: Társasház, Bartók B. út

Vissza
 

44 lakásos SIMPLON Társasház, ahol önkormányzati segítséggel valósult meg egy 30 kW HMV (használati melegvíz) ellátást szolgáló vákuumcsöves napkollektoros rendszer, valamint egy 2 kW-os elektromos naperőmű.

A Társasház lakói 2008. májusában döntöttek a fűtési rendszerük korszerűsítéséről, ezen belül a napenergiát hasznosító HMV-előállításról. A beruházás finanszírozására 2008. szeptemberében hitelszerződést kötöttek az OTP Bankkal.

Ezt követően a Magyar Állam által utófinanszírozásos konstrukcióban elérhető pályázati forrásokra - NEP (Nemzeti Energia Program) - nyújtottak be pályázatot. A program az épületek energiahatékonyságának növelését és a megújuló energiaforrások hasznosítását egyaránt támogatja. A két pályázat révén a teljes beruházás 25%-át sikerült elnyerni.

Ebben az időben indította Újbuda Önkormányzata a megújuló forrásokra alapuló energiatermelő berendezések telepítésének és használatának elterjesztését célzó pályázatát. A sikeres pályázattal elnyert vissza nem térítendő támogatás lehetővé tette a társasház vákuum csöves napkollektoros HMV rendszerének megduplázását és a keringető szivattyúk működtetésére szolgáló napelemes rendszerrel való kiegészítését.

Az alap fűtéskorszerűsítési beruházás várható megtérülése 4,5-5 év, míg a megújuló energiatermelő berendezésekkel működő melegvíz-előállításának és a cirkuláció napelemes biztosításának megtérülése számításaink szerint 7-8 év.

 
Referenciák: Társasház, Bartók B. út - 1.

 
 
Referenciák: Társasház, Bartók B. út - 2.

 
 
Referenciák: Társasház, Bartók B. út - 3.

 
 
Referenciák: Társasház, Bartók B. út - 4.

 
 
Referenciák: Társasház, Bartók B. út - 5.

 
 
Referenciák: Társasház, Bartók B. út - 6.

 
 
Referenciák: Társasház, Bartók B. út - 7.

 
 
Referenciák: Társasház, Bartók B. út - 8.

 
 
Referenciák: Társasház, Bartók B. út - 9.

 
 
Referenciák: Társasház, Bartók B. út - 10.

 
 
Referenciák: Társasház, Bartók B. út - 11.

 
Megosztás a LinkedIn-en