Mészáros Udvar-Ház kft.

Referenciák: Levelek közintézményei

Vissza
 

A Levelek községben telepített napelemes rendszereink termelési adatait az alábbi linkeken tekintheti meg:

Levelek Nagyközség Önkormányzata 2011 Augusztusában nyújtott be pályázatot. 2012. Márciusában a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 49.657.000 Ft összegű, 85 % intenzitású támogatásra ítélte a „Napenergia hasznosítása Leveleken” projektet. 

1. Polgármesteri Hivatal: 6,11 kW
2. Általános Iskola: 18,1 kW
3. Konyha- Étkező: 15,1 kW
4. Összesen: 39,2 kW

A Város vezetése a pályázat beadása előtt előzetes közbeszerzési eljárás keretében választotta ki a kivitelezőt. A közbeszerzési pályázatban megfogalmazott műszaki, pénzügyi elvárások alapján a legkedvezőbb ajánlatot a Mészáros Udvar-Ház Kft. adta.

A kivitelezést a Vállalkozó 2013. év januárjában kezdhette meg, az átadásra 2013. április 11.-én került sor. A kivitelező Mészáros Udvar-Ház Kft a kiviteli munkákat I. osztályú minőségben, határidőre és a vállalt költségek betartásával készítette el.

A rendszer:

167 db, 235 Wp csúcsteljesítményű polikristályos napelem panel, 9 darab SMA inverter valamint 3 darab webbox került telepítésre.

A webboxok segítségével folyamatosan nyomon követhetőek a különböző rendszerek termelési adatai. (Lásd a linkeket).

A három rendszer éves szinten 45.150 KW/h áramot termel és 49,7 tonna széndioxid kibocsájtástól mentesíti környezetünket. A három rendszer éves szinten az adott épületek energiaigényének 11-14 % fedezi. Az áramtermelő képességén túl jelentősen enyhíti az irodák, tetoszerkezeten keresztüli felmelegedését, ezzel csökkentve a klímatizálási igényt és növelve a megtakarítást. A napelemes rendszerek megtérülése számításaink szerint, négy és fél - öt év.

A napelemes rendszer közvetlenül, tetszőleges célra felhasználható elektromos áramot állít elő. Maga a rendszer kiépítése értéktartó beruházás, a napelemes modulok nem tartalmaznak mozgó alkatrészt, hosszú évtizedeken keresztül biztosítják a zavartalan működést. A rendszer rendszeres karbantartást, gondozást igényel. A naperőmuvek hálózatra visszatáplálós rendszerben működnek. Ha az épület fogyasztása nagyobb, mint a napelemek által termel energia, akkor azonnal elfogyasztásra kerül a megtermelt villamos energia, így csökkentve a pillanatnyi fogyasztást.

Ha az épületek energiafogyasztása kisseb, mint a megtermelt energia, ekkor a fel nem használt energiát az E-ON hálózatára bocsájtja a rendszer – ez igaz a hétvégéken és munkaszüneti napokon is –, ezzel a mennyiséggel csökkentve az adott hónapban elfogyasztott elektromos áram mennyiségét.

A napelemes panelokra gyártói garancia vonatkozik, a Mészáros Udvar-Ház Kft. a KEOP pályázatra való tekintettel a két helyszínen megépített rendszerre, 5 év teljeskörű garanciát vállalt.

 
Referenciák: Levelek közintézményei - 1.

 
 
Referenciák: Levelek közintézményei - 2.

 
 
Referenciák: Levelek közintézményei - 3.

 
 
Referenciák: Levelek közintézményei - 4.

 
 
Referenciák: Levelek közintézményei - 5.

 
 
Referenciák: Levelek közintézményei - 6.

 
Megosztás a LinkedIn-en