Mészáros Udvar-Ház kft.

Referenciák: Martfű közintézményei, I. fázis

Vissza
 

Martfű Város Önkormányzata 2010. évben pályázatot nyújtott be a KEOP-4.4.0/A kiírásnak megfelelően, amely alapján 41.397.150,- Ft értékű, 85%-os intenzitású támogatásban részesült a Város Közintézményeinek tetőszerkezetén elhelyezendő, hálózatra kapcsolt napelemes rendszerek megvalósítására, az alábbi helyszíneken. (A linkre kattintva megnyílik a SunnyPortal honlapja, ahol a rendszerek által továbbított adatok tekinthetők meg).

1. Polgármesteri Hivatal, Szent István tér 1.: 15,4 kW
2. Martfű Városi Muvelodési Központ és Könyvtár, Mártírok út 1.: 15,4 kW
3. Damjanich J. Ált. Isk., Gimn., Szakképző Iskola és Kollégium, Május 1. út 2.: 5 kW
4. Játékvár Óvoda és Bölcsöde, Kossuth Lajos út 22.: 2,1 kW
5. Városi Óvoda és Bölcsöde, Munkácsy út 79.: 3,2 kW

Az öt rendszer összteljesítménye: 41,17 kW

A támogatói döntésnek megfelelően a Város közbeszerzési eljárás keretében választotta ki a kivitelezőt.

A közbeszerzési pályázatban megfogalmazott műszaki, pénzügyi elvárások alapján a legkedvezőbb ajánlatot a Mészáros Udvar-Ház Kft. adta.

A kivitelezést a Vállalkozó 2011. év januárjában kezdhette meg, a műszaki átadás 2011. április 19.-én került sor. A kivitelező Mészáros Udvar-Ház Kft a kiviteli munkákat I. osztályú minőségben a szerződésben rögzített határidőre és a vállalt költségek betartásával készítette el.

A hálózatra kapcsolt napelemes rendszerek, a városi intézmények energia fogyasztását közel 10%-al csökkentik.

Az öt helyszínen összesen 179 darab 230 Wp csúcsteljesítményű KS-235 típusú  polikristályos napelemes panel, 9 darab SMA inverter és 1-1 SMA-Webbox került felszerelésre.

A web-boxok segítségével egy nyilvános oldalon folyamatosan nyomon követhető a különböző rendszerek termelési adatai, amely link a Martfű Város és a kivitelező www.udvar-haz honlapján is megtalálható.

Az öt rendszer 41,17 kW névleges teljesítményének köszönhetően, éves szinten 48.000 KW/h áramot termel és 51 tonna széndioxid kibocsájtástól mentesíti a városi környezetünket. Az öt rendszer jelenleg az adott épület energiaigényének 8-10 %-át fedezi éves szinten. Az elektromos áram termelő képességén túl jelentosen csökkenti a tetőszerkezeten keresztüli felmelegedését az irodáknak, ezzel csökkentve a klímatizálási igényt és növelve a megtakarítást. A napelemes rendszerek megtérülése – figyelembe véve a pályázati támogatást – számításaink szerint, 9,5-10 év.

Az E-ON Magyaroszág Kft. által kibocsájtott hálózatra csatlakozási határozat értelmében, a naperőmű hálózatra visszatáplálós rendszerben muködik. Ha az épület fogyasztása nagyobb, mint a napelemek által termel energia, akkor azonnal elfogyasztásra kerül a megtermelt villamos energia, így csökkentve a pillanatnyi fogyasztást. Amikor az épületek energia fogyasztása kisseb, mint a megtermelt energia, ekkor a fel nem használt energiát az E-ON hálózatára bocsájtja a rendszer, ezzel a mennyiséggel csökkentve az adott hónapban elfogyasztott elektromos áram mennyiségét.

A napelemes panelokra gyártói garancia vonatkozik, 20 év múlva a panelok teljesítménye nem csökken 80%  alá. A Mészáros Udvar-Ház Kft. a KEOP pályázatra való tekintettel az öt helyszínen megépített rendszerre, 5 év teljeskörű garanciát vállalt.

 
Referenciák: Martfű közintézményei, I. fázis - 1.

 
 
Referenciák: Martfű közintézményei, I. fázis - 2.

 
 
Referenciák: Martfű közintézményei, I. fázis - 3.

 
 
Referenciák: Martfű közintézményei, I. fázis - 4.

 
 
Referenciák: Martfű közintézményei, I. fázis - 5.

 
 
Referenciák: Martfű közintézményei, I. fázis - 6.

 
 
Referenciák: Martfű közintézményei, I. fázis - 7.

 
 
Referenciák: Martfű közintézményei, I. fázis - 8.

 
 
Referenciák: Martfű közintézményei, I. fázis - 9.

 
 
Referenciák: Martfű közintézményei, I. fázis - 10.

 
 
Referenciák: Martfű közintézményei, I. fázis - 11.

 
 
Referenciák: Martfű közintézményei, I. fázis - 12.

 
 
Referenciák: Martfű közintézményei, I. fázis - 13.

 
 
Referenciák: Martfű közintézményei, I. fázis - 14.

 
 
Referenciák: Martfű közintézményei, I. fázis - 15.

 
 
Referenciák: Martfű közintézményei, I. fázis - 16.

 
Megosztás a LinkedIn-en