Mészáros Udvar-Ház kft.

Referenciák: Martfű közintézményei, II. fázis

Vissza
 

Martfű Város Önkormányzata 2011. évben ismételten pályázatot nyújtott be a KEOP-4.2.0/A kiírásnak megfelelően. A nyertes pályázat 49.693.125,- Ft értékű, 85%-os intenzitású támogatásban részesült további két Városi Intézmény, hálózatra kapcsolt napelemes energiatermelésének kialakítására.

A létesítések az alábbi helyszíneken történtek (a linkre kattintva a termelési adatol megtekinthetőek):

1. Damjanich János Iskola, 5435 Martfű, Lenin út 15.: 9,9 kW
2. Egészségközpont, 5435 Martfű, Lenin út 8.: 32,4 kW

Összesen: 42,3 kW

A Város vezetése a pályázat beadása előtt előzetes közbeszerzési eljárás keretében választotta ki a kivitelezőt.

A közbeszerzési pályázatban megfogalmazott műszaki, pénzügyi elvárások alapján a legkedvezőbb ajánlatot a Mészáros Udvar-Ház Kft. adta.

A kivitelezést 2012. év januárjában kezdhettük meg, a műszaki átadásra pedig 2012. április 11.-én került sor. A kivitelező Mészáros Udvar-Ház Kft a kiviteli munkákat I. osztályú minőségben, a szerződésben rögzített határidőre és a vállalt költségek betartásával teljesítette.

A hálózatra kapcsolt napelemes rendszerek az intézmények energiafogyasztását közel 10-12%-al csökkentik.

180 darab KS-235 Wp csúcsteljesítményű polikristályos napelem panel, 6 darab SMA inverter, valamint 2 darab Webbox képezi a rendszer főbb elemeit.

A két rendszer 42,3 kW névleges teljesítményének köszönhetően, éves szinten 49.000 KW/h áramot termel és 53,5 tonna széndioxid kibocsájtástól mentesíti a városi környezetünket. Az elektromos áram termelő képességén túl jelentosen enyhíti az irodák tetőszerkezeten keresztüli felmelegedését, ezzel csökkentve a klímatizálási igényt és növelve a megtakarítást. A napelemes rendszerek megtérülése – figyelembe véve a pályázati támogatást – számításaink szerint, 4,5-5 év.


A napelemes rendszer közvetlenül, tetszőleges célra felhasználható elektromos áramot állít elő. Maga a rendszer kiépítése értéktartó beruházás, a napelemes modulok nem tartalmaznak mozgó alkatrészt, hosszú évtizedeken keresztül biztosítják a zavartalan muködést. A rendszer rendszeres karbantartást, gondozást igényel. A naperomuvek hálózatra visszatáplálós rendszerben működnek. Ha az épület fogyasztása nagyobb, mint a napelemek által termel energia, akkor azonnal elfogyasztásra kerül a megtermelt villamos energia, így csökkentve a pillanatnyi fogyasztást. Ha az épületek energia fogyasztása kisseb, mint a megtermelt energia, ekkor a fel nem használt energiát az E-ON hálózatára bocsájtja a rendszer, – ez igaz a hétvégéken és munkaszüneti napokon – ezzel a mennyiséggel csökkentve az adott hónapban elfogyasztott elektromos áram mennyiségét.

A napelemes panelokra gyártói garancia vonatkozik, a Mészáros Udvar-Ház Kft. a KEOP pályázatra való tekintettel a két helyszínen megépített rendszerre, 5 év teljes körű garanciát vállalt.

 
Referenciák: Martfű közintézményei, II. fázis - 1.

 
 
Referenciák: Martfű közintézményei, II. fázis - 2.

 
 
Referenciák: Martfű közintézményei, II. fázis - 3.

 
Megosztás a LinkedIn-en