Mészáros Udvar-Ház kft.

Referenciák: Szolnok, megyeháza

Vissza
 

Hazánkban elsőként létesítettünk műemlék épületen elhelyzett naperőművet. 

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzata a kor műszaki színvonalát meghaladó mértékben fejlesztette a Megyeháza (5001 Szolnok, Kossuth L. út 2.) elektromos energia ellátó rendszerét. Az országban az elsők között választotta a soha ki nem fogyó MEGÚJULÓ energiát, műemlék épülete energia szükségletének részbeni fedezésére.

Az ország első műemlék épületén elhelyezett, hálózatra kapcsolt, 27,72 KW maximális teljesítményű naperőmű 2010. szeptemberéden kezdte meg a termelést. A rendszer 132 db Sunrise 210W egységteljesítményű polikristályos napelemes panelból, valamint 6 db SMA 5000TL típusú inverterből épül fel.

A létesítést az épület energia-auditja előzte meg, Ezt követte KMOP-2009-4.4.0 pályázati kiírás alapján nyertes pályázat, amely 70%-os intenzitással járult hozzá a kivitelezés pénzügyi finanszírozásához. 

Nyílt közbeszerzési eljárás győzteseként a Mészáros Udvar-Ház Kft. végezhette a rendszer telepítésének kiviteli munkáit, szolnoki alvállalkozók bevonásával. A munkálatok rekord gyorsasággal, mindössze 73 nap alatt készültek el.

Az épület hátsó részén található, déli tájolású lapostető-szerkezeten került elhelyezésre a napelemes rendszer, egy külön erre a célra készített acél tartószerkezeten. Ez a szerkezet a kis teherbírású födém kiváltása miatt készült. A napelemek által termelt egyenáramot SMA (német) inverterek alakítják át és szinkronizálják a meglévő hálózatban felhasználható váltó árammá. Ez a naperőmű létesítése idején a harmadik legnagyobb hazánkban, de ha csak a közcélú épületeket tekintjük, akkor 27,72 KW-os teljesítményével a második legjelentősebb. A rendszer érdekessége, hogy a meglévő hálózatra táplál így a hétvégi napokon a hálózatra visszatáplált mennyiséggel csökkentett áram árát kell a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzatnak az áramszolgáltató felé kiegyenlítenie.

A rendszer termelési adatait a SunnyPortal oldalon kísérhetik figyelemmel az érdeklődők.

Cégünk, a Mészáros Udvar-Ház Kft. 2006 óta foglalkozik megújuló energiatermelő projektek létrehozásával, valamint az energiafelhasználás racionalizálásával és hatékonyságának növelésével. Megrendelőink munkáját sikeres pályázatokkal, valamint a feladatok komplex ellátásával segítjük.

 
Referenciák: Szolnok, megyeháza - 1.

 
 
Referenciák: Szolnok, megyeháza - 2.

 
 
Referenciák: Szolnok, megyeháza - 3.

 
 
Referenciák: Szolnok, megyeháza - 4.

 
 
Referenciák: Szolnok, megyeháza - 5.

 
 
Referenciák: Szolnok, megyeháza - 6.

 
 
Referenciák: Szolnok, megyeháza - 7.

 
 
Referenciák: Szolnok, megyeháza - 8.

 
 
Referenciák: Szolnok, megyeháza - 9.

 
 
Referenciák: Szolnok, megyeháza - 10.

 
 
Referenciák: Szolnok, megyeháza - 11.

 
Megosztás a LinkedIn-en