Mészáros Udvar-Ház kft.

Referenciák: Társasház, Gazdagrét

Vissza
 

2008. évben Újbuda Önkormányzata a kerületben található Társasházi lakó közösségek számára pályázatot hirdetett megújuló energiatermelő berendezések telepítése által keletkező, hosszú távú költségcsökkentés céljából.

Az egyik nyertes pályázó a 1019 OTP Társasház Gazdagréten, a Regős u. 14-16. alatt. A Társasházban 119 család él. Budapesten ezen az épületen valósult meg a Főváros legnagyobb teljesítményű napkollektoros HMV (használati melegvíz) ellátó rendszere. A rendszer az engedélyeztetés eljárás során megkapta a FŐTÁV támogatását is, így a nyári időszakban szinte teljesen kiváltja a távfűtéses rendszert.

A Társasház emellett sikeresen pályázott a Panel program keretében, így a ház külső hőszigetelését és a komplett nyílászáró-cserét sikerült megvalósítani.

A napkollektoros rendszert harmadrészben a lakók, harmadrészben az Önkormányzat támogatásából, valamint LTP hitelből finanszírozták.

A tetőn 36 db vákuumcsöves napkollektort helyeztünk el. Ez a technológia jelenelg a legkorszerűbb, így a téli és az átmeneti időszakban is képes némi napenergiát hasznosítani. A rendszer figyeli a napsütés (besugárzás) intenzitását és méri a megtermelt energiamennyiséget.

A fent leírt korszerűsítéseknek köszönhetően lakásonként 40-45 %-al mérséklődtek a lakók távfűtési költségei.

 
Referenciák: Társasház, Gazdagrét - 1.

 
 
Referenciák: Társasház, Gazdagrét - 2.

 
Megosztás a LinkedIn-en